Home > Boeken > Kinderboeken - Jeugd - 13 jaar en ouder

Beckman, Thea - Kinderen van Moeder Aarde (2004)

Prijs: € 9,50
Regio: Arnhem, Gelderland
Sinds: 27 jun, 5:39
Bekeken: 0
AD ID: 79X81ER6
Voorzichtige handel, om te voorkomen dat bedrogen
Foto's

Kenmerken

Conditie: Nieuw

Beschrijving

Beckman, Thea - Kinderen van Moeder Aarde

Rotterdam, Lemniscaat, 2004, 20e druk

Gebonden, gekartonneerd, met stofomslag
15 x 22 x 4 cm.
347 Bladzijden

ALS NIEUW. ONGELEZEN

Tien eeuwen na een kernoorlog ziet de wereld er heel anders uit dan nu. Op Thule (Groenland) regeert de Konega (soort koningin) over een ideale maatschappij. Er komt geen geweld voor, er is geen milieuvervuiling en men heeft respect voor de natuur. Mannen, de veroorzakers van de Grote Ramp, hebben geen macht.
Dan komen de Badeners (mannen, afkomstig uit Europa) om het eiland te koloniseren. Hun maatschappij vol geweld, oorlog en expansiedrift botst met die van Thule. De Konega voorziet de ondergang van haar maatschappij. Haar man, haar zoon Christian die de hoofdrol heeft, en zijn vriendin weten de dreiging af te wenden, waarna mannen medezeggenschap krijgen.
De link naar ons koloniale verleden is duidelijk aanwezig. Identificatie is goed mogelijk met Christian omdat zijn karakterontwikkeling herkenbaar is voor jongeren (verliefdheid, drang tot zelf ontdekken en beslissen).
Eerste deel van een trilogie over de toekomst. Vlot geschreven boek dat goede beschrijvingen geeft van de natuur en de maatschappijen. Deel twee en drie zijn Het helse paradijs en Het Gulden Vlies van Thule. Alle delen zijn onafhankelijk van elkaar te lezen.

Thea Beckman, pseudoniem van Theodora (Thea) Beckmann-Petie, (Rotterdam, 23 juli 1923 Bunnik, 5 mei 2004) was een Nederlandse schrijfster van (historische) kinder- en jeugdboeken en verhalen.

In haar tweede trilogie (bestaande uit Kinderen van Moeder Aarde, Het helse paradijs en Het Gulden Vlies van Thule) heeft Beckman een vrouwenmaatschappij op touw gezet. Ze geloofde echter niet dat een vrouwenmaatschappij beter zou uitpakken. Mensen deugden volgens haar niet. "Mensen zijn hebzuchtig, agressief en onverdraagzaam." Een ideologie had Beckman niet. Ze was niet godsdienstig en socialisme,communisme en liberalisme trokken haar ook niet.

Kosten van verzending ten laste van koper

Nota bene: ingepakt boek kan niet door de brievenbus. Tante Post rekent dan euro 6,95 kosten van verzending. Het spaart aanzienlijk op de kosten om op meer dan één boek te bieden Bij 10 kilo aan boeken kost verzending van het pakket maar één keer euro 6,95! (Europa: € 13,95)

Advertentie